Åke

Kennel Lucky Danes

Åke


Dogo Canario

Monoceros Aqilo " Åke " S33455/2009

* 2009 04 03

† 2011 01 20

Alldeles för tidigt....

Åke fick lov att somna in efter en tids problem med hältor i bakbenen. Vi undersökte honom våren 2010 med diagnosen "växtvärk" och inflammation i ryggen. Under medicinering vart han bra och pigg och glad var han ju alltid! Gradvis blev han sämre och tillslut var han bara "bra" under medicinering så vi sökte veterinär igen. Även denna gången röntgades han och undersöktes noggrannt. Veterinören var dock väldigt bekymrad redan då vi kom in med honom, sa att han såg ut som en gammal gubbe i rörelserna. Det visade sig att nu var knäna alldeles fulla med artros och han hade väldigt ont utav det. Veterinören själv var väldigt fundersam över hur detta kunde uppkomma på så kort tid. Det närmaste hon kunde likna det vid var barnreumatism.

Vi fick lov att ta beslutet där och då om att låta honom somna in, fy vilket fruktansvärt beslut att ta...

Aldrig har vi haft en hund som har gjort ett sådant djupt intryck på så många människor som Du. Coola Åke, Bästa Åke, Söta Åke, Charmiga Åke, Underbara Åke... Du lämnar en enorm sorg och saknad efter Dig, Du underbara lilla filur! Lilla Åke Sammetsöga var mattes namn på dig, den blicken gick inte att motstå. <3

Jag kan inte beskriva med ord hur mycket vi saknar Dig och hur ledsna vi är över att behöva förlora Dig alldeles för tidigt! 

Copyright @ All Rights Reserved