Herman

Herman

Dogo Canario

Monoceros Chiron " Herman " SE16025/2012

* 2012 01 03

† 2012 10 25


Åter igen har en av våra fina familjemedlemmar lämnat oss alldeles för tidigt! Allas favorit, lilla Hermiluren fick lov att somna in endast 9 månader gammal. Det känns fortfarande helt overkligt att den lilla underbaringen inte finns hos oss längre. Det känns outhärdligt att ens tänka tänken att man alldrig kommer få se hans milda goda blick, hålla hans lilla "hand" som han alltid ville! <3 Det känns så otroligt orättvist att det redan hans tur att gå.

Herman har haft problem med hältor i bakbenen av och till, och hans framben hade en onaturlig ställning. Vi sökte veterinär i Orsa med honom först, där de röntgade honom men veterinären kunde inte hitta vad som felades honom. Hon skickade bilderna vidare till Falun men de tyckte att kvaliteten var så dålig att inte ens ville avläsa dem. Vi bestämde oss då att söka oss vidare till Ultuna, och mitt i all sorg så är jag väldigt glad att vi åkte dit! Vi var där en hel dag med lilla Herman och de undersökte honom ifrån topp till tå, grundligt, noggrannt och proffesionellt! Efter mkt om och men kom de fram till diagnosen dvärgväxt, som vi hade misstänkt. Hans skenben hade växt ojämnt till fäljd av detta och böjt sig, därav hans krokiga framben. Han hade mkt svullna leder i armbågar & knän, stora ansamlingar ledvätska och han hade mycket ont, både i frambenen, lederna & i muskulaturen - till följd av all felbelastning. Han hade mycket ondare än vad vi hade förstått, veterinären sa att han var otroligt smärttålig och tapper, lilla vännen!!

Det finns inget bot emot dvärgväxt, tyvärr. Herman hade gärna fått varit liten, och "felväxt" för våran del, bara han inte hade haft så ont!!

Efter veterinärens rekommendationer lät vi honom stilla somna in, det var något av det svåraste vi varit med om! Herman charmade ALLA in i det sista och till och med sköterskan grät när de insåg att det inte fanns någon hjälp för honom!

En underbar liten krabat som vi är mer än tacksamma och glada att vi fick dela vårat liv med, även om det bara blev för en kort stund. Vi är många som sörjer honom och vi är många som för alltid kommer att ha honom i våra hjärtan! Vi älskar dej & saknar dej, för alltid, Herman!